Bereiding
- Week de vijgen een uur in heet water.
-
Snijd de vijgen in kleine stukjes.
-
Verwarm de melk (niet koken), voeg de vijgen toe en laat 10 minuten staan.
-
Prak of pureer de vijgen fijn.
-
Doe het mengsel in schaaltjes of glazen, laat het afkoelen en bewaar het 8 uur afgedekt in de koelkast.
-
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
-
Serveer met geroosterde walnoten, granaatappelpitten en kaneel.
Extra informatie
We laten je in deze receptvideo zien hoe je deze vijgenpudding maakt.
Dit recept maakten we samen met Emine Taskiran
Emine is docent Voeding aan de Haagse Hogeschool. Daarnaast kan ze superlekker koken. We zijn dan ook erg blij met haar recepten! Meer recepten van Emine:
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies
Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Walnoten over? Gebruik ze in deze lekkere Turkse yoghurtdip met courgette en wortel.