Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Klop het ei luchtig in een kom.
- Voeg de kwark, bloem, volkorenmeel, bakpoeder en tijm toe en mix tot een glad beslag.
- Maak met een eetlepel bolletjes van het deeg en leg ze in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes bijna of helemaal tegen elkaar aan liggen, zodat er tijdens het bakken een krans ontstaat. Laat in het midden ruimte vrij voor een schaaltje met dip.
- Strooi de ui en de geraspte kaas over de bolletjes.
- Bak de broodjes 25 minuten in het midden van de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.
- Voeg de basilicum, yoghurt en olie toe en mix met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde dip.
- Schenk de dip in een klein schaaltje. Plaats het schaaltje in het midden van de broodkrans, scheur de bolletjes af en dip ze in de basilicumdip.
Variaties
De dip is ook lekker met andere verse groene kruiden, zoals dille of peterselie.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke
recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer