Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kikkererwtenquiche met aardperen en prei

Kikkererwtenquiche met aardperen en prei

De quichebodem maak je van kikkererwten en wordt gevuld met aardpeer, prei en rode ui. Lekker met een prei-appelsalade ernaast.
  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 40 gram (glutenvrije) havermout
  • 260 gram kikkererwten (blik, uitlekgewicht)
  • 50 ml olijfolie
  • ½ theelepel zout
  • 350 gram aardperen
  • 1 (rode) ui
  • 200 gram prei
  • 2 takjes verse oregano
  • 3 eieren
  • 300 gram magere Griekse yoghurt
  • 100 gram kaas 30+ (geraspt)
  • peper
  • 1 appel
  • 1 eetlepel (appel)azijn

Materialen

Keukenmachine/staafmixer, quichevorm/ovenschaal (doorsnede 25 cm)

Bereiding

  1. Maal de havermout fijn tot meel.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken.
  3. Maal de kikkererwten, olijfolie, het havermeel en zout tot een glad deeg in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Vet de quichevorm in en verdeel daarin het deeg. Gebruik 2/3 voor de bodem en 1/3 voor de rand. 
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C graden.
  6. Bak de quichebodem 15 minuten in de oven. 
  7. Was en schil de aardperen en snijd in stukjes.
  8. Pel de ui, was de prei en snijd in ringen. 
  9. Was de oregano en snijd klein.
  10. Doe de aardperen, ui, de helft van de oregano en 1/4 van de prei in een schaal. Houd de rest van de prei apart.
  11. Klop de eieren los, voeg de yoghurt en geraspte kaas toe en breng op smaak met peper. 
  12. Haal de quichebodem uit de oven. Verdeel de groentemix over de bodem en schenk daar het eimengsel over.
  13. Bak de quiche op 225 °C graden in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. 
  14. Was de appel en snijd in blokjes. Maak van de rest van de prei, de azijn en appel een salade.
  15. Serveer de salade naast de quiche. Garneer met de rest van de oregano.

Variaties

In plaats van prei kun je ook kiezen voor savooiekool of boerenkool. Deze groente kun je ook koken of aanbakken voordat je er een salade van maakt met appel. 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.  

Ingrediënten over?

De quiche is ook (koud) lekker voor de lunch de volgende dag. Je kunt de quiche tot 2 dagen in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer bewaren. Warm het rustig in de oven op. 

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aardpeer is deze maand niet klimaatvriendelijk.
Duurzaam eten Appel is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 24 gram
Waarvan verzadigd vet 7 gram
Koolhydraten 39 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 11 gram
Eiwit 28 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.