Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Was de tomaten en snijd klein.
-
Hak de cashewnoten klein.
-
Snijd de kip in blokjes en was je handen.
- Bak de ui, knoflook en gember in de helft van de olie. Bak de garam masala mee tot het gaat geuren.
-
Voeg de tomaten en de cashewnoten toe en bak dit kort mee.
-
Pureer het mengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
- Bak de kip kort met de kruidenpasta. Voeg de yoghurt en het kaneelstokje toe en laat de kip met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
-
Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
-
Roerbak de spitskool in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
- Verwijder het kaneelstokje en serveer de spitskool en de rijst bij de kip korma.
Variaties
De garam masala kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet. Geen kaneelstok in huis? Breng het gerecht dan tot slot op smaak met gemalen kaneel.
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.