Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kip korma met roergebakken spitskool

Kip korma met roergebakken spitskool

Kip korma is een klassieker uit de Indiase keuken. Deze gezonde versie van de curry maak je met zilvervliesrijst en halfvolle yoghurt en serveer je met een grote portie groente.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 685 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram gember
  • 2 tomaten
  • 25 gram ongezouten cashewnoten
  • 200 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 kaneelstokje
  • 400 gram spitskool

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  3. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Was de tomaten en snijd klein.
  5. Hak de cashewnoten klein.
  6. Snijd de kip in blokjes en was je handen.
  7. Bak de ui, knoflook en gember in de helft van de olie. Bak de garam masala mee tot het gaat geuren.
  8. Voeg de tomaten en de cashewnoten toe en bak dit kort mee.
  9. Pureer het mengsel met een staafmixer of in een keukenmachine tot een fijne kruidenpasta.
  10. Bak de kip kort met de kruidenpasta. Voeg de yoghurt en het kaneelstokje toe en laat de kip met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden. 
  11. Maak de spitskool schoon en snijd in repen.
  12. Roerbak de spitskool in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  13. Verwijder het kaneelstokje en serveer de spitskool en de rijst bij de kip korma.

Variaties

De garam masala kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet. Geen kaneelstok in huis? Breng het gerecht dan tot slot op smaak met gemalen kaneel.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spitskool is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (kip, kalkoen, eend) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 685 kcal
Vet 27 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram
Koolhydraten 70 gram
Waarvan suikers 9 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout
0,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week