Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil.
-
Maak een marinade van 1 eetlepel citroensap, wat geraspte citroenschil, de ketjap, de sambal en de uitgeperste knoflook.
-
Snijd de kipfilet in mooie blokjes en schep ze door de marinade. Laat de kip afgedekt hierin minstens 1 uur in de koelkast marineren.
-
Was het stuk komkommer, de rode peper en de koriander.
-
Snijd het stuk komkommer in hele kleine blokjes, de peper in stukjes en de koriander in reepjes. Maak van de komkommer, citroensap, 1 eetlepel olie, kleingesneden rode peper en de koriander een salsa. Voeg eventueel wat water toe.
-
Was de sla, radijs en de tomaatjes. Snijd de sla in repen, de radijs in vieren en de tomaatjes in tweeen. Maak er met de rest van de olie en wat citroensap een salade van.
-
Rijg de blokjes kip aan satéprikkers.
-
Bak de kipspiesjes in een koekenpan of grillpan in ca. 6 minuten gaar.
-
Serveer de koriander-komkommersalsa en de salade erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.