Bereiding
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
-
Maak de groente schoon.
- Snijd de ui en knoflook fijn, de paprika’s in blokjes, de wortelen in plakken en halveer de peultjes.
-
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, bestrooi met peper en was je handen.
-
Bak de kip in de hete olie lichtbruin.
- Bak de ui en de knoflook kort mee.
-
Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en kook de groente en kip in een paar minuten gaar.
-
Was de basilicum en hak grof.
-
Meng de groente en kip door de rijst.
-
Warm het geheel goed door en breng op smaak met sinaasappelschil en basilicum.
Variaties
Liever plantaardig? Vervang de kip door plantaardige kipstukjes of tofu.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.