Bereiding
            
                - Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 - Was de sinaasappel en rasp wat van de schil af. Pers de sinaasappel uit.
 - 
Maak de groente schoon. 
 - Snijd de ui en knoflook fijn, de paprika’s in blokjes, de wortelen in plakken en halveer de peultjes.
 - 
Snijd de kipfilet in smalle reepjes, bestrooi met peper en was je handen.
 - 
Bak de kip in de hete olie lichtbruin.
 - Bak de ui en de knoflook kort mee. 
 - 
Voeg de rest van de groente toe met het sinaasappelsap en kook de groente en kip in een paar minuten gaar.
 - 
Was de basilicum en hak grof.
 - 
Meng de groente en kip door de rijst. 
 - 
Warm het geheel goed door en breng op smaak met sinaasappelschil en basilicum.
 
            
        
	 
        
        
		
            Variaties
            
                Liever plantaardig? Vervang de kip door plantaardige kipstukjes of tofu.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.