Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kruidenbouillon met eierstich

Kruidenbouillon met eierstich

Eierstich is een Duitse specialiteit. Door deze langzame bereiding van ei wordt eierstich fluweelzacht. Het is een lekkere vulling in een bouillon.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 180 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat
  • margarine
  • 100 gram (winter)wortel
  • 100 gram knolselderij
  • 100 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 600 ml water
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • verse kruiden zoals peterselie, dille en bieslook
  • rode peperkorrels

Bereiding

  1. Roer het ei los met een vork en voeg de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat. 
  2. Vet een hittebestendige schaal of bak in met margarine en doe het eimengsel erin. Sluit af met een deksel of vershoudfolie.
  3. Zet de schaal met het eimengsel in een pan en giet er zoveel water bij totdat het gedeelte met het eimengsel onder water staat. Let op dat er geen water bij het eimengsel komt. 
  4. Breng het water tegen de kook aan en laat het eimengsel in 45 minuten zacht garen in het hete, niet kokende waterbad. Bereid in de tussentijd de bouillon.
  5. Maak de groente schoon en snijd klein. 
  6. Breng samen met het water en het bouillontablet aan de kook. Laat de bouillon met de deksel op de pan 30 minuten op zacht vuur koken.
  7. Hak de kruiden fijn en voeg samen met de rode peperkorrels toe aan de bouillon. 
  8. Stort de eierstich op een snijplank en snijd in blokjes, reepjes of steek vormpjes uit.
  9. Voeg de eierstich toe aan de bouillon en serveer.

Variaties

Gebruik een soepgroentemix voor een snellere bereiding.

Ingrediënten over?

Verse kruiden:
Wikkel verse kruiden in een vochtig keukenpapier en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze ook klein snijden en invriezen. Of verwerk restjes in deze frittata.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen is deze maand (november) een seizoensproduct.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 180 kcal
Vet 8 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 13 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 10 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week