Bereiding
- Roer het ei los met een vork en voeg de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat.
-
Vet een hittebestendige schaal of bak in met margarine en doe het eimengsel erin. Sluit af met een deksel of vershoudfolie.
-
Zet de schaal met het eimengsel in een pan en giet er zoveel water bij totdat het gedeelte met het eimengsel onder water staat. Let op dat er geen water bij het eimengsel komt.
-
Breng het water tegen de kook aan en laat het eimengsel in 45 minuten zacht garen in het hete, niet kokende waterbad. Bereid in de tussentijd de bouillon.
-
Maak de groente schoon en snijd klein.
-
Breng samen met het water en het bouillontablet aan de kook. Laat de bouillon met de deksel op de pan 30 minuten op zacht vuur koken.
-
Hak de kruiden fijn en voeg samen met de rode peperkorrels toe aan de bouillon.
-
Stort de eierstich op een snijplank en snijd in blokjes, reepjes of steek vormpjes uit.
-
Voeg de eierstich toe aan de bouillon en serveer.
Variaties
Gebruik een soepgroentemix voor een snellere bereiding.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel verse kruiden in een vochtig keukenpapier en bewaar ze in de koelkast. Je kunt ze ook klein snijden en invriezen. Of verwerk restjes in deze frittata.