Bereiding
- Pel het sjalotje en de knoflook. Rasp het sjalotje en pers het teentje knoflook uit.
-
Was de koriander en hak de steeltjes en blaadjes fijn.
-
Schil het stukje gember en rasp het.
-
Maak het gehakt aan met de sjalot, de knoflook, de gember, gemalen komijn, kaneel, de harissa en de helft van de koriander.
-
Vorm er kleine balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
-
Was het stuk komkommer en snijd het in de lengte door. Snijd de stukken in smalle plakjes.
-
Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
-
Klop een dressing van 1 eetlepel olie, citroensap en de rest van de koriander.
-
Meng de komkommer met de tomaat en de dressing.
-
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in 10 minuten gaar en lichtbruin.
-
Geef er de salade en het brood bij.
Ingrediënten over?
Bewaar gehakt afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast of let op de THT-datum op de verpakking.
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier en bewaar het onderin de koelkast. Gebruik de rest van de koriander in dit rijstgerecht met korianderchili.