Bereiding
- Rasp het stuk ui fijn.
-
Maak de koriander schoon en knip het klein.
-
Maak het gehakt aan met de ui, de helft van de koriander, de gemalen koriander, de komijn en wat peper.
-
Vorm er per persoon 2 platte schijven van. Laat ze afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Breng het water aan de kook. Strooi de couscous in een kom en schenk het kokende water erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
-
Verwarm een pan en rooster hierin de gehaktkoekjes in 6 minuten gaar en bruin.
-
Maak de couscous op smaak met de rest van de koriander, wat kaneel en de olie.
-
Geef de couscous en de sperziebonen bij de gehaktkoekjes.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 4 dagen houdbaar. De koriander is ook lekker in de koriander-komkommersalsa bij kipspiesjes.