Bereiding
- Snijd de abrikozen in reepjes.
-
Maak de bosuien schoon en snijd in ringen.
-
Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de bosuien zacht.
-
Voeg de zilvervliesrijst, specerijen en wat peper toe. Bak tot alle rijstkorrels glanzen.
-
Voeg het water, stukje bouillontablet, de rozijnen en abrikozen toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen.
- Verwarm de olie en bak de kool in enkele minuten gaar.
-
Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
- Laat de tofu uitlekken, snijd in blokjes, dep droog en bak in de rest van de margarine lichtbruin.
-
Schep de tofu en de pijnboompitjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
- Voeg eventueel extra water toe. De rijst mag een beetje vochtig zijn.
-
Serveer de kool erbij.
Variaties
De koek- en speculaas kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.