Bereiding
- Pel de ui en de knoflook en snijd ze fijn. Schil de gember en rasp hem.
-
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een middelgrote pan en
fruit de ui en gember ongeveer 10 minuten tot de ui zacht en licht
gekarameliseerd is. Voeg de knoflook toe en fruit het geheel nog een paar
minuten.
-
Voeg alle specerijen toe, maar voeg van de gerookte paprika
maar ¼ theelepel toe. Bewaar de andere theelepel paprikapoeder voor de zoete aardappels.
-
Roer alles kort maar goed door tot de kruiden hun geuren afgeven en voeg dan de
tomatenpuree en de tamarindepasta toe.
-
Voeg vervolgens de linzen toe en roer
het geheel goed door elkaar. Voeg ten slotte het water toe. Breng het
geheel aan de kook, draai het vuur lager en laat het met een deksel op de pan 10 minuten koken of tot de linzen zacht zijn.
-
Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Terwijl de soep pruttelt, kun je de geroosterde zoete
aardappels maken.
-
Was de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
-
Meng de zoete aardappelblokjes met 1 eetlepel
olijfolie en 1 theelepel gerookte paprika. Leg de blokjes op een bakplaat die
groot genoeg is om de zoete aardappels goed te verspreiden. Liggen ze te dicht
op elkaar, dan stomen ze in de oven en krijg je geen geroosterde, maar
gestoomde zoete aardappels. Rooster de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten,
tot ze zacht zijn en mooi geroosterde kleur krijgen. Schep de zoete
aardappelblokjes een paar keer om.
-
Snijd de limoen in partjes. Was de koriander en hak hem fijn.
-
Controleer de soep na 30 minuten. Als de soep te dik is,
kun je eventueel wat water toevoegen. Haal de soep vervolgens van het vuur en
pureer deze in de keukenmachine of met een staafmixer. De puristen onder ons
kunnen de soep laten zoals die is. Serveer de soep met de aardappelblokjes, een
partje limoen en wat fijngesneden koriander.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Gember over? Maak er een lekker theetje of dit mango met gember-toetje mee.