Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Luchtige pruimenyoghurt

Luchtige pruimenyoghurt

Deze verwennerij tover je binnen een kwartier op tafel.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • nagerecht
  • 85 kcal

Ingrediënten

  • ½ perssinaasappel
  • 5 pruimen
  • 150 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Pers de halve sinaasappel uit.
  2. Maak de pruimen schoon.
  3. Pureer 4 pruimen met een staafmixer.
  4. Klop de yoghurt luchtig met de pruimenpuree en het sinaasappelsap.
  5. Verdeel dit over 2 coupes.
  6. Snijd de overgebleven pruim in mooie reepjes en garneer de coupes met de reepjes pruim.

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Zet de yoghurt na gebruik direct terug in de koelkast. Hierdoor blijft het langer goed. Een geopend pak yoghurt is 5-7 dagen in de koelkast te bewaren.
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Pruimen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 85 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 4 gram
Zout
0,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week