Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
!

Schijf van Vijf krijgt doorontwikkeling

Tot half april verwerken we nieuwe wetenschappelijke inzichten over gezond, duurzaam en veilig eten. Tot die tijd blijft de Schijf van Vijf gewoon bruikbaar. Lees meer
Recept van het Voedingscentrum: Macaroni met tofu-stroganoff en een koolsalade

Macaroni met tofu-stroganoff en een koolsalade

De saus wordt gemaakt met tofu, champignons en smaakmakers die in een klassieke stroganoff worden gebruikt.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 625 kcal

Ingrediënten

  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel citroensap
  • 300 gram witte kool (gesneden)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 150 gram tofu
  • 1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • peper

Bereiding

  1. Laat de rozijnen in wat water wellen en giet af.
  2. Maak een dressing van de yoghurt, het karwijzaad en wat citroensap. 
  3. Meng de dressing door de witte kool en voeg de rozijnen toe.
  4. Laat de koolsalade afgedekt een uur op een koele plaats staan om wat zachter te worden.
  5. Pel de uien en de knoflook en snijd klein.
  6. Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
  7. Laat de tofu uitlekken en snijd in reepjes. Bestrooi met paprikapoeder.
  8. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  9. Verwarm de margarine en bak hierin de uien 5 minuten zacht.
  10. Bak de tofu een paar minuten mee.
  11. Voeg de champignons en de knoflook toe en bak kort mee.
  12. Roer er de tomatenpuree door en bak dit 1 minuut mee.
  13. Giet het water erbij en breng dit aan de kook. Laat de saus een paar minuten pruttelen.
  14. Roer er de zuivelspread door en breng op smaak met wat peper en extra paprikapoeder.
  15. Serveer de macaroni met de tofu-stroganoff en de koolsalade.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Witte kool is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor zuivelproducten met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor kaas met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van noten, zaden, pitten en pinda's

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 625 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 77 gram
Waarvan suikers 23 gram
Vezels 15 gram
Eiwit 30 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week