Materialen
Aluminiumfolie, bakpapier
Bereiding
- Pel de knoflook en snijd klein.
- Maak de rode peper schoon en snijd klein.
-
Was de bosuien en snijd in ringen.
-
Was de peterselie en koriander en hak fijn.
- Was de citroenen en pers het sap van de helft van de citroenen uit. Snijd de rest van de citroenen in plakjes.
-
Hak de noten fijn.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 1/3 van de olie en bak hierin de knoflook, rode peper en bosuien. Voeg de noten, peterselie en koriander toe en bak tot de kruiden zacht zijn.
-
Schenk de granaatappelmelasse en de helft van het citroensap erbij en roer alles goed door. Laat de dukkah afkoelen.
-
Gebruik voor elk visfilet een stuk aluminiumfolie dat
groot genoeg is om een pakketje te maken. Leg bovenop de folie een vel bakpapier en in het midden van het bakpapier de
helft van de spinazie. Besprenkel de spinazie met 1/3 van de olie. Voeg wat citroenschijven op de spinazie toe en plaats de vis bovenop de citroen. Verspreid de helft van de dukkah bovenop de vis en maak een pakketje van de
aluminiumfolie. Sluit deze goed af, maar laat wat ruimte tussen de vis en
folie. Herhaal deze stap voor de andere visfilet.
-
Bak de vispakketjes 15 minuten in de oven.
-
Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Serveer de vis met de bulgur erbij.
Extra informatie
Gebruik bij het bereiden en bewaren van
zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes.
Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met
aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over
bereiden en bewaren in aluminium.
Dit recept maakten we samen met Neda Oliai
Neda Oliai deelt met ons de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten. Meer recepten van Neda:
Allergie-informatie
We
kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van
allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.