Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Mahi met dukkah en geurige bulgur

Mahi met dukkah en geurige bulgur

Neda Oliai maakte dit lekkere visrecept voor ons. Neda: 'Dit recept is geïnspireerd op het bekende Perzische gerecht mahi shekampor, waarbij een hele vis wordt gevuld met dukkah, een notenkruidenmengsel.'
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 675 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 bosuien
  • 15 gram verse peterselie
  • 15 gram verse koriander
  • 30 gram ongezouten walnoten of pijnboompitten
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 2 eetlepels granaatappelmelasse
  • 2 citroenen
  • 200 gram witvisfilet, zoals kabeljauw of tilapia
  • 600 gram spinazie
  • 150 gram bulgur

Materialen

Aluminiumfolie, bakpapier

Bereiding

  1. Pel de knoflook en snijd klein.
  2. Maak de rode peper schoon en snijd klein.
  3. Was de bosuien en snijd in ringen.
  4. Was de peterselie en koriander en hak fijn.
  5. Was de citroenen en pers het sap van de helft van de citroenen uit. Snijd de rest van de citroenen in plakjes.
  6. Hak de noten fijn.
  7. Verwarm de oven voor op 200 °C. 
  8. Verhit 1/3 van de olie en bak hierin de knoflook, rode peper en bosuien. Voeg de noten, peterselie en koriander toe en bak tot de kruiden zacht zijn.
  9. Schenk de granaatappelmelasse en de helft van het citroensap erbij en roer alles goed door. Laat de dukkah afkoelen. 
  10. Gebruik voor elk visfilet een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om een pakketje te maken. Leg bovenop de folie een vel bakpapier en in het midden van het bakpapier de helft van de spinazie. Besprenkel de spinazie met 1/3 van de olie. Voeg wat citroenschijven op de spinazie toe en plaats de vis bovenop de citroen. Verspreid de helft van de dukkah bovenop de vis en maak een pakketje van de aluminiumfolie. Sluit deze goed af, maar laat wat ruimte tussen de vis en folie. Herhaal deze stap voor de andere visfilet.
  11. Bak de vispakketjes 15 minuten in de oven. 
  12. Bereid ondertussen de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  13. Serveer de vis met de bulgur erbij.

Extra informatie

Gebruik bij het bereiden en bewaren van zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes. Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over bereiden en bewaren in aluminium

Dit recept maakten we samen met Neda Oliai

Neda Oliai deelt met ons de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten. Meer recepten van Neda:

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Duurzaam eten Citroen is deze maand niet klimaatvriendelijk.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 675 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 42 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.