Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Meringue met kersensaus

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 33 gram aquafaba (vocht van kikkererwten uit blik/glas) of 1 eiwit
  • 56 gram fijne kristalsuiker
  • ½ theelepel azijn
  • 250 gram kersen uit de diepvries
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 eetlepel ongezouten hazelnoten

Bereiding

  1. Voeg het kikkererwtenvocht toe aan een vetvrije kom en klop het totdat het gaat schuimen.
  2. Voeg beetje voor beetje de suiker toe en ga door tot er stijve pieken ontstaan. 
  3. Spatel de azijn erdoor. 
  4. Warm de oven voor op 160° C.
  5. Leg bakpapier op een bakplaat en maak 4 hoopjes schuim. Duw deze uit zodat er bakjes ontstaan.
  6. Bak het schuim 30 minuten in de oven totdat het bros van buiten en zacht van binnen is. Laat ze afkoelen.
  7. Verwarm de kersen in een pan met eventueel wat water. 
  8. Maak een papje van de maïzena met een eetlepel koud water en voeg dit toe aan de kersen. 
  9. Voeg een het cacaopoeder en kaneel aan de kersen toe en laat de kersen een beetje afkoelen. 
  10. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn. 
  11. Vul de bakjes met de kersen en top af met de hazelnoten. 

Ingrediënten over?

Kikkererwten over? Maak er dit lekkere voorgerecht van: pastinaakrolletjes met rucola.

Hazelnoten over? Ze geven een notige smaak aan je homemade granola

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 140 kcal 140 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 20 gram 20 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week