Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Mozzarella tosti met spinazie en olijven

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • lunch
  •  

Ingrediënten

  • handje spinazie
  • ½ bol mozzarella
  • 5 zwarte olijven
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Bereiding

  1. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de mozzarella in dunne plakken.
  3. Snijd de olijven in reepjes.
  4. Besmeer de boterhammen met halvarine.
  5. Beleg twee boterhammen met mozzarella, spinazie en olijven.
  6. Leg de andere boterhammen er bovenop.
  7. Bak de tosti's lichtbruin in een contactgrill of koekenpan.

Ingrediënten over?

Spinazie:
Eet spinazie het liefst op de dag van aankoop of bewaar de groente maximaal 2 dagen in de koelkast, in een plastic zak met gaatjes. Je kunt de overgebleven spinazie verwerken in een pasta

De overige mozzarella kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een aardappelpizza te maken!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 305 kcal 305 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Koolhydraten 30 gram 30 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 6 gram 6 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week