Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar.
-
Maak de prei schoon en snijd de groente in brede ringen.
-
Smoor de prei in 1 eetlepel olie met de garam masala, de sambal, de ketjap, de djinten en de djahé in enkele minuten gaar.
-
Snijd het stukje ui klein en knip de koriander en de peterselie fijn.
-
Maak de tartaar aan met de ui, de koriander, de peterselie, peper en wat kaneel en vorm er kleine balletjes van.
-
Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in ca. 8 minuten gaar en bruin.
-
Verwarm de melk.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de melk een puree van.
-
Roer de prei er door en maak de stamppot op smaak met eventueel wat peper.
-
Geef de gehaktballetjes er bij.
Variaties
De
kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen
hoe je dat doet.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van ketjap.
Ingrediënten over?
Verse kruiden:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. Ze zijn nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de kruiden in.