Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil en was de aardappelen. Snijd in de lengte een keer door. Snijd de helften in de lengte in 6 stukken.
- Kook de gewone aardappelen 5 minuten in weinig water. Giet af en laat goed uitlekken.
- Voeg de parten zoete aardappel toe en meng de olie en tijm erdoor.
-
Verdeel de aardappelen over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Bak in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar en goudgeel.
- Schil de grapefruit dik en vang het sap op. Snijd het vruchtvlees uit de vliezen en halveer de partjes.
- Was de witlof en snijd in repen. Meng er de rozijnen, grapefruit, het sap en de yoghurt door.
-
Bestrooi de tartaar met peper.
-
Bak het vlees in de hete margarine in 6 minuten bruin.
-
Serveer de tartaar en de witlofsalade bij de frieten.
Variaties
Wil je dit recept in de airfryer maken?
Bereid de frieten in 15-20 minuten op 180 °C. Schud de frieten halverwege de kooktijd een keer om.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.