Materialen
Ovenschaal (2 liter), aluminiumfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Schil de aardappelen en snijd in dunne plakken.
- Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
-
Pel de ui en knoflook en snijd klein.
-
Bak het gehakt met de ui en knoflook in de hete margarine gaar en rul.
- Breng het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, tapenade en peper.
- Leg de helft van de aardappel in een ovenschaal met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over.
-
Verdeel het gehakt erover.
-
Dek dit af met de rest van de aardappel en daarop de rest van de tomaat.
- Verwarm het water.
-
Los het stukje bouillontablet op in het hete water. Schenk over het gerecht.
-
Dek de schaal af met aluminiumfolie en laat het in de hete oven in 45 minuten gaar worden.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat van de tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast. Besmeer een volkorenboterham met tapenade en leg er plakken komkommer op. Tapenade is ook lekker in een tuinbonensalade.