Bereiding
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Was de basilicum. Pel de knoflook.
-
Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
-
Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon.
-
Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
-
Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht.
-
Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
-
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Laat de pasta uitlekken.
-
Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen.
-
Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
-
Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes.
-
Was de tomaatjes en halveer ze.
-
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
-
Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen. Komkommer is heerlijk op een broodje met muhammara.