Bereiding
- Was de pastinaken en schaaf ze over de lengte in dunne plakken.
-
Verhit steeds een beetje olie in de pan en bak de pastinaakplakken op laag vuur goudbruin.
-
Laat de pastinaak uitlekken op keukenpapier en kruid ze met versgemalen peper.
-
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af en laat ze uitlekken.
-
Bewaar het vocht van de kikkererwten als je onderstaand toetje wil maken.
-
Pel de knoflook en snijd hem fijn.
-
Verwarm wat olie in de pan en bak de knoflook kort.
-
Voeg de tomaatjes en de kikkererwten toe en bak het een paar minuten.
-
Laat het kikkererwtenmengsel afkoelen en pureer het kort met een keukenmachine.
-
Leg een aantal blaadjes rucola aan de brede kant van de pastinaak en verdeel er een lepel kikkererwtenpuree overheen.
-
Rol de pastinaak op en steek er een prikker in.
-
Herhaal dit met alle pastinaak en serveer 3-4 rolletjes per persoon.
Extra informatie
Dit recept was onderdeel van het kerstmenu van 2020 .
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Zongedroogde tomaatjes smaken ook super in deze broccolistamppot. Lekker met walnoten en een vleugje komijn.