Bereiding
- Neem het vel van de kippenbouten.
-
Bestrooi de kip met peper en was je handen.
- Bak de kip in de hete margarine lichtbruin.
-
Pel de knoflook.
-
Voeg het hele knoflookteentje, het stukje bouillontablet en water toe bij de kip. Stoof de kip in 50 minuten gaar.
-
Neem de kippenbouten en het knoflookteentje uit het stoofvocht.
-
Pluk het vlees van de botjes en bestrooi het met wat peper.
-
Maak de prei schoon.
-
Snijd de prei in stukken van 4 cm en halveer deze stukken in de lengte.
-
Maak de champignons schoon en snijd in vieren.
-
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Breng het stoofvocht van de kip weer aan de kook en kook hierin de prei in 5 minuten gaar.
-
Voeg de champignons, het kippenvlees en de zuivelspread toe.
-
Giet de penne af en meng de saus met kip en prei erdoor.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.