Bereiding
            
                - Meng het gist met 125 ml lauw water.
- 
Meng het volkorenmeel met de bloem en het zout.
- 
Roer het gistmengsel door het meel en voeg 1 eetlepel olijfolie toe.
- 
Kneed het tot een soepel deeg en laat minimaal 45 minuten op een warme plaats afgedekt met een schone theedoek rijzen.
- 
Warm de oven voor op 230 °C.
- 
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. 
- 
Verwarm de rest van de olie in een pan en fruit de ui en knoflook aan.
- 
Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en laat 10 minuten pruttelen.
- 
Maak de rode ui schoon, halveer hem en snijd in halve ringen.
- 
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de vis in stukjes.
- 
Halveer de olijven over de lengte. 
- 
Scheur de mozzarella in stukjes.
- 
Snijd de venkel heel fijn en voeg het sap van een halve citroen toe.
- 
Laat afgedekt in de koelkast wat zachter worden. 
- 
Rol of druk het gerezen deeg heel dun uit tot ronde pizzabodem. 
- 
Bestrijk het deeg met een grote lepel tomatensaus en verdeel er de ui, tonijn, olijven en mozzarella over. 
- 
Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten gaar en lichtbruin.
- 
Maak de venkelsalade af met een handje rucola en serveer bij de pizza.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.