Bereiding
- Maak de pompoen schoon en snijd in stukken.
-
Maak de wortel schoon en snijd in plakken.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Schil en rasp de gember.
-
Verwarm de helft van de margarine in een soeppan en bak hierin de ui, gember, komijn en peper.
-
Voeg de pompoen, wortel, het water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente in 15 minuten zacht.
-
Maak de prei schoon en snijd in ringen.
-
Schil de appel en snijd in blokjes.
-
Bak de prei en de helft van de appelblokjes in de rest van de margarine zacht.
-
Breng op smaak met kerrie.
-
Spoel de kikkererwten af.
- Voeg de rest van de appel toe aan de soeppan en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine glad.
-
Voeg de kikkererwten toe en breng de soep weer aan de kook.
- Serveer met brood en garneer de soep met appelblokjes en prei.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite
welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.