Bereiding
- Was de pompoen goed en snijd hem in stukken. Verwijder de draden en pitjes.
-
Maak de winterwortel schoon en snijd hem in plakken.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
-
Verwarm de helft van de margarine in een soeppan en fruit hierin de ui met de geraspte gember, de komijn en peper.
-
Voeg de stukken pompoen en wortel toe met het water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook en kook de groente in ca. 15 minuten gaar.
-
Maak de prei schoon en snijd het in ringen.
-
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
-
Bak de ringetjes prei en de helft van de appelblokjes in de rest van de margarine zacht.
-
Stuif er een beetje kerriepoeder over.
-
Spoel de kikkererwten af.
-
Doe de helft van de appel bij de pompoen en pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Voeg de kikkererwten toe en breng de soep weer aan de kook.
-
Schep aan tafel wat appelblokjes met prei op de soep. Geef er brood bij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app .