Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Pel de uien en snijd in stukken.
-
Was de pompen, snijd doormidden, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukken.
-
Was de paprika's en snijd in stukken.
-
Verdeel de groente over een bakplaat en leg de teentjes knoflook erbij.
-
Meng de olie en de ras el hanout door de groente.
-
Bak de groente 30 minuten in de oven.
- Druk de knoflook voorzichtig uit het velletje.
- Schep de knoflook en groente in een pan en giet er het water bij en voeg de bouillontabletten toe.
-
Laat het geheel doorkoken en pureer met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde soep.
-
Schep op elke kom soep een lepel yoghurt.
Variaties
De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina
met kruidenmixen hoe je dat doet. Vervang de Griekse yoghurt door een plantaardige zuivelvariant.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.