Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Preischotel

Preischotel

Door de currypasta krijgt deze ovenschotel een Indiaas tintje.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 415 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram prei
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel currypasta
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
  2. Maak de prei schoon en snijd de groente in grove ringen.
  3. Bak de tartaar in een braadpan al roerend gaar en rul.
  4. Bak de currypasta even mee.
  5. Voeg de prei toe en roerbak de prei in enkele minuten gaar.
  6. Warm de grill voor.
  7. Snijd de aardappelen in plakken.
  8. Schep het preimengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de plakken aardappel.
  9. Meng de yoghurt met de kaas en verdeel dit over de aardappelen.
  10. Laat de schotel onder de hete grill in 15 minuten goudgeel kleuren.

Ingrediënten over?

Currypasta:
Gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta Is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 415 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 46 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 30 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.