Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Quinoa met groen en geel

Quinoa met groen en geel

Dit is eigentijds genieten.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 675 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram quinoa
  • 1 ui
  • 2 bosuien
  • 2 gele paprika's
  • 1 eetlepel olie
  • 250 gram Mexicaanse groentenmix (diepvries of vers)
  • 100 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen
  • gemalen komijn
  • peper
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in snippers, de bosuien in ringen en de paprika’s in blokjes.
  4. Fruit de ui in de hete olie zacht.
  5. Bak de blokjes paprika kort mee.
  6. Voeg de bosui, de groentenmix en de doperwten toe en roerbak gaar.
  7. Was de citroen en rasp wat van de schil.
  8. Meng de groente door de uitgelekte quinoa.
  9. Breng het gerecht op smaak met citroenschil, een beetje citroensap, komijn en peper.
  10. Hak de walnoten grof en schep ze door de quinoa.

Ingrediënten over?

Citroen:
Bewaar een aangesneden citroen met het snijvlak op een schoteltje of een gesloten bak maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Citroen heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (maart) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 675 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 71 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 18 gram
Eiwit 24 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week