Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Regenboogsalade met walnootdressing

Regenboogsalade met walnootdressing

Deze vrolijke salade is kleurrijk, fris en gezond.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 575 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 200 gram rode kool
  • 400 gram krielaardappelen
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 50 gram walnoten
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • citroensap
  • peper
  • 1 rode biet (gekookt)
  • ¼ komkommer
  • 1 gele paprika
  • 1 (winter)wortel
  • 100 gram (kers)tomaten

Bereiding

  1. Was de rozijnen.
  2. Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in blokjes. Vang het sinaasappelsap op.
  3. Maak de rode kool schoon en snijd in reepjes.
  4. Meng de rozijnen en wat sinaasappelsap door de rode kool. Laat dit een half uur staan om de kool wat zachter te maken.
  5. Kook de krielaardappelen in weinig water in 6 minuten gaar. Laat goed uitlekken en bak ze in de hete margarine goudgeel.
  6. Hak de helft van de walnoten fijn en de rest grof.
  7. Maak van de fijngehakte walnoten, olie, citroensap en peper een dressing.
  8. Schil de biet en snijd in blokjes.
  9. Was de komkommer, halveer in de lengte en snijd in dunne plakken.
  10. Maak de paprika, wortel en tomaten schoon.
  11. Snijd de paprika in blokjes, rasp de wortel grof en snijd de tomaten doormidden.
  12. Schik naast elkaar op een schaal in de kleuren van de regenboog de rode kool, bieten, komkommer, paprika, sinaasappel, wortel en tomaten.
  13. Druppel de walnootdressing erover en garneer de rest van de walnoten erover.
  14. Serveer de krielaardappelen bij de salade.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze  Kies Ik Gezond?-app. 

Ingrediënten over?

Citroensap:
Beetje citroensap nodig?  Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Rode bieten:
Bewaar gekookte bieten afgedekt maximaal nog 2 dagen in de koelkast. Gebruik eventueel de rest van de bieten in een salade met mandarijnendressing.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sinaasappel heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Rode kool is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 575 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 60 gram
Waarvan suikers 23 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 13 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week