Bereiding
- Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui en 1½ teentje knoflook klein.
-
Verwijder de pitjes uit de peper voor een minder scherpe smaak. Snijd de peper klein.
-
Fruit de ui, knoflook en peper in de hete olie glazig.
-
Bak de tomatenpuree mee.
-
Spoel de flageolets af in een zeef.
-
Voeg het water, de tomatenblokjes, het stukje bouillontablet en de flageolets toe aan de ui en breng dit aan de kook. Laat de soep 5 minuten koken.
-
Was de kool en schaaf het in smalle repen.
-
Neem de helft uit de pan en pureer dit glad met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Doe dit weer bij de rest in de pan en breng het met de kool aan de kook.
-
Laat de soep nog een paar minuten koken en maak het op smaak met wat paprikapoeder.
-
Snijd het brood diagonaal door.
-
Rooster de driehoekjes in de broodrooster lichtbruin. Wrijf het brood in met een half teentje knoflook.
-
Leg 1-2 driehoekjes brood per persoon in een diep bord en schep er soep op.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.