Bereiding
- Snijd eventueel de korst van het brood en snijd in stukjes. Week het brood in een beetje melk.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Was de peterselie en snijd klein.
-
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui, peterselie en peper.
-
Vorm er balletjes van en was je handen. Laat de gehaktballetjes afgedekt 15 minuten in de koelkast opstijven.
-
Maak de rodekool schoon en schaaf in slierten.
-
Schil de appel en snijd in stukjes.
-
Breng de kool met de appel in weinig water aan de kook. Voeg de kruidnagels, wat kaneel en peper toe. Kook de kool in 30 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Verwarm de margarine en bak hierin de gehaktballetjes in 8-10 minuten gaar en lichtbruin.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
-
Maak de rodekool op smaak met azijn en de suiker. Voeg eventueel nog wat kaneel toe. Serveer de gehaktballetjes en de aardappelpuree erbij.
Extra informatie
Video Rodekool met appel
Bekijk ook de receptvideo op YouTube:
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Appels:
In de koelkast zijn appels 2 tot 4 weken goed te houden. Appels rijpen sneller als ze naast een banaan liggen.