Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Romige bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

Romige bloemkoolsoep met geroosterde kikkererwten

Unieke smaakcombinatie met knapperige kikkererwten.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • voorgerecht
  • 195 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 30 gram kikkererwten (uitlekgewicht, blik)
  • 1 theelepel olie
  • gerookt paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • koek- en speculaaskruiden
  • peper
  • 400 gram bloemkool
  • ½ ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 300 ml water
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 3 groene olijven
  • 150 ml halfvolle melk

Materialen

Bakplaat, bakpapier, staafmixer/keukenmachine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Dep droog met een schone theedoek.
  3. Voeg de olie, wat paprikapoeder, knoflookpoeder, kaneel en peper toe.
  4. Verdeel de kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier en rooster 20-25 minuten tot ze knapperig zijn. Schep halverwege een keer om.
  5. Maak de bloemkool schoon en snijd in stukjes.
  6. Pel de ui en snijd in dunne ringen.
  7. Was de rozemarijn en ris de blaadjes van de takjes.
  8. Verwarm de margarine en fruit de ui.
  9. Bak de bloemkool en de helft van de rozemarijn mee.
  10. Voeg het water en het stukje bouillontablet toe en kook 20-25 minuten tot de bloemkool zacht is.
  11. Laat de rozijnen wellen in water. Snijd de rest van rozemarijn klein en de olijven in dunne plakjes.
  12. Voeg de melk toe en warm op.
  13. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine glad.
  14. Serveer de soep met de kikkererwten, olijven, rozijnen en rozemarijn.

Variaties

Ook lekker om de kikkererwten in de airfryer te roosteren. In plaats van halfvolle melk kun je ook een verrijkte zuivelvervanger gebruiken.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kikkererwten:
Maak meteen een grotere portie en eet een handje tussendoor, gebruik als topping over een salade of bij koolraap met couscous.

Rozemarijn:
Je kunt de takjes ook gebruiken in vruchtenijsthee met frambozen en rozemarijn.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer.
Duurzaam eten Bloemkool heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 195 kcal
Vet 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 16 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 8 gram
Zout
0,5 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.