Bereiding
- Maak de champignons schoon en snijd in stukjes.
- Pel de sjalot en knoflook en snijd klein.
- Was de tijm en maak van de helft van de takjes de
blaadjes los. Leg de blaadjes apart.
- Verhit de margarine in een pan en bak de
champignons met de overige tijmtakjes 5-10 minuten.
-
Voeg de sjalot en knoflook toe en bak enkele minuten mee.
- Verwijder de tijmtakjes.
- Strooi het meel over de champignons en bak kort mee.
-
Voeg beetje bij beetje al roerend de sojadrink toe.
- Voeg het stukje bouillontablet toe en breng de soep aan
de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine
en breng op smaak met peper.
- Warm de soep indien nodig opnieuw op. Voeg eventueel wat water toe als de soep te dik is.
- Rooster de pompoenpitten licht.
- Garneer de soep met de pompoenpitten en tijmblaadjes en druppel
de olie erover.
Extra informatie
Wil je zeker weten dat je
zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een
goede zuivelvervanger.
Variaties
In plaats van verrijkte sojadrink kun je ook halfvolle melk gebruiken.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Blancheer voor het invriezen. In de vriezer zijn ze nog 3 maanden goed.