Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Apps en tools
Recept van het Voedingscentrum: Romige noedels met miso-rodekool en limoen

Romige noedels met miso-rodekool en limoen

Deze combinatie van tahin-noedels, geroosterde rodekool en frisse limoen ziet er niet alleen geweldig uit, maar biedt ook een heerlijke mix van smaken en structuren.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 635 kcal

Ingrediënten

  • 300 gram rodekool
  • 2 eetlepels ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 2 theelepels misopasta
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 limoen
  • 150 gram verrijkte sojayoghurt
  • 2 eetlepels tahin zonder toegevoegd zout
  • 1 eetlepel (zwart) sesamzaad

Materialen

Aluminiumfolie, bakplaat

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Maak de rodekool schoon en snijd in plakken.
  3. Meng de helft van de ketjap manis met de misopasta, olie en een scheutje heet water tot een saus.
  4. Besmeer de rodekool van alle kanten met de misosaus en wikkel in aluminumfolie.
  5. Leg de rodekool op een bakplaat en bak in 30-40 minuten zacht. Verwijder de folie en rooster de rodekool nog enkele minuten.
  6. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  7. Giet de noedels af en bewaar wat kookwater. 
  8. Was de limoen, rasp de schil en pers het sap uit.
  9. Meng de noedels met de yoghurt, tahin en de rest van de ketjap. Voeg wat kookwater toe zodat een romig geheel ontstaat. Warm goed op en breng op smaak met limoensap.
  10. Serveer de noedels met de rodekool en garneer met limoenrasp en sesamzaad. 

Extra informatie

Wil je zeker weten dat je zuivelalternatief in de Schijf van Vijf staat? Gebruik onze gratis Kies Ik Gezond?-app. Of lees het etiket. Bekijk de criteria voor een goede zuivelvervanger.

Gebruik bij het bereiden en bewaren van zure producten zoals zuur fruit liever geen aluminiumfolie of aluminium bakjes. Kies voor een ovenschaal of vuurvaste bbq-schaal. Omwikkel deze eventueel met aluminiumfolie of dek af met een hittebestendig bord. Lees meer over bereiden en bewaren in aluminium

Variaties

In plaats van sojayoghurt en limoen is dit gerecht ook lekker met halfvolle yoghurt en citroen. De rodekool kan ook door witte kool vervangen worden.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Limoen is deze maand geen klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk of tropisch fruit met het Rainforest Alliance of Fairtrade keurmerk.
Duurzaam eten Rodekool is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 635 kcal
Vet 28 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 69 gram
Waarvan suikers 19 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 22 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week