Bereiding
- Bereid de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na een aantal minuten de rijst toe en kook samen gaar.
- Pel de ui en knoflook en schil de gember. Snijd alles klein.
- Was de andijvie en snijbiet en snijd eventueel in kleinere stukken.
- Snijd de paneer in blokjes.
- Verwarm de helft van de olie en fruit daarin de ui met de knoflook, gember, kardemom en het korianderzaad.
- Voeg de groente toe en bak al omscheppend totdat het is geslonken.
- Maal het groentemengsel fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Doe het terug in de pan, voeg de kokosmelk, paneerblokjes en het water toe en roer tot alles is verwarmd.
- Verwarm de rest van de olie in een kleine pan. Voeg de chilipoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en het komijnzaad toe en zet de warmtebron uit als het gaat geuren.
- Serveer de rijst-linzenmix met de saag paneer en druppel de specerijenolie erover.
Variaties
Breng de curry nog meer op smaak met limoensap en extra chilipoeder. Het is ook lekker om savooikool of spinazie te gebruiken in plaats van de andijvie of snijbiet.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.