Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Snijbietsalade met bramen, aardappelkoekjes en tartaarballetjes

Snijbietsalade met bramen, aardappelkoekjes en tartaarballetjes

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 630 kcal

Ingrediënten

  • 400 gram aardappel
  • 1 ei
  • 30 gram walnoten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rundertartaar
  • peper
  • 250 gram snijbiet
  • 100 gram bramen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 2 eetlepels tomatenketchup

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20 minuten gaar.
  2. Laat de aardappelen afkoelen, stamp fijn en meng er het geklutste ei door.
  3. Vorm er per persoon 4 aardappelkoekjes van en zet in de koelkast tot gebruik.
  4. Hak de noten heel fijn. 
  5. Pel de ui, snijd de helft heel fijn en de helft in dunne ringen.
  6. Pel de knoflook en snijd fijn.
  7. Meng de tartaar, noten, kleingesneden ui, knoflook en wat peper.
  8. Maak per persoon 6-7 balletjes en was je handen. Zet de balletjes in de koelkast tot gebruik.
  9. Was de snijbiet, snijd de stelen in kleine stukjes en de bladeren wat kleiner.
  10. Was de bramen en snijd doormidden. 
  11. Prak 1/4 van de bramen fijn en meng er de olie, azijn, mosterd en wat peper door tot een dressing.
  12. Meng de dressing door de snijbiet en bramen en voeg de rest van de ui toe.
  13. Bak de aardappelkoekjes in de helft van de margarine goudgeel.
  14. Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine lichtbruin en gaar.
  15. Serveer de aardappelkoekjes met de ketchup, tartaarballetjes en salade.

Variaties

In plaats van snijbiet is het ook lekker om spinazie of een slamix met rucola te gebruiken. Bramen zijn te vervangen door ander licht zuur fruit zoals kiwi's, mandarijnen of kersen.
De tomatenketchup kun je makkelijk zelf maken. Bekijk het recept voor tomatenketchup.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bramen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Duurzaam eten Snijbiet is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor groente met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.
Kies bij voorkeur voor ei met een topkeurmerk. Biologisch, On the way to PlanetProof en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor onbewerkt vlees (rund, varken, lam) met een topkeurmerk. Biologisch en Beter Leven 2 of 3 sterren zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 630 kcal
Vet 39 gram
Waarvan verzadigd vet 8 gram
Koolhydraten 41 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 9 gram
Eiwit 24 gram
Zout
1,3 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week