Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20 minuten gaar.
-
Laat de aardappelen afkoelen, stamp fijn en meng er het geklutste ei door.
-
Vorm er per persoon 4 aardappelkoekjes van en zet in de koelkast tot gebruik.
-
Hak de noten heel fijn.
-
Pel de ui, snijd de helft heel fijn en de helft in dunne ringen.
-
Pel de knoflook en snijd fijn.
-
Meng de tartaar, noten, kleingesneden ui, knoflook en wat peper.
-
Maak per persoon 6-7 balletjes en was je handen. Zet de balletjes in de koelkast tot gebruik.
-
Was de snijbiet, snijd de stelen in kleine stukjes en de bladeren wat kleiner.
-
Was de bramen en snijd doormidden.
-
Prak 1/4 van de bramen fijn en meng er de olie, azijn, mosterd en wat peper door tot een dressing.
-
Meng de dressing door de snijbiet en bramen en voeg de rest van de ui toe.
-
Bak de aardappelkoekjes in de helft van de margarine goudgeel.
-
Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine lichtbruin en gaar.
-
Serveer de aardappelkoekjes met de ketchup, tartaarballetjes en salade.
Variaties
In plaats van snijbiet is het ook lekker om spinazie of een slamix met rucola te gebruiken. Bramen zijn te vervangen door ander licht zuur fruit zoals kiwi's, mandarijnen of kersen.
De tomatenketchup kun je makkelijk zelf maken. Bekijk het recept voor tomatenketchup.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.