Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem schuin in dunne plakken. Bedruppel de plakken met wat olie.
-
Bak de plakken aubergine in een hete grillpan of onder de grill gaar en lichtbruin.
-
Warm de oven voor op 220 °C.
-
Pel de ui en snijd hem klein.
-
Pers het teentje knoflook boven een kom uit. Voeg de ui, de tomatenblokjes, peper en oregano toe. Pureer het geheel met een staafmixer of in de keukenmachine.
-
Snijd de mozzarella in reepjes.
-
Snijd het stokbrood in de lengte door.
-
Leg de helften op het bakblik en verdeel de tomatensaus erover.
-
Schik de plakken aubergine erop.
-
Strooi de reepjes mozzarella erover.
-
Bak de pizza in het midden van de hete oven in 10-12 minuten gaar.
-
Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudgeel. Laat ze afkoelen.
-
Was de halve komkommer. Halveer hem in de lengte en snijd in smalle plakjes.
-
Was de radijs en halveer ze. Meng de radijs met de komkommer en maak de groente op smaak met wat azijn en peper.
-
Strooi de pijnboompitjes erover en serveer bij de pizza.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Verpak een stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen en bewaar het in de koelkast. De komkommer is niet meer goed als het gaat schimmelen of rotten. Gebruik de andere helft van de komkommer in een kleurige witte bonensalade.