Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tajine met kabeljauw

Tajine met kabeljauw

Marokkaanse gestoofde vis met frisse salade. Een lekker recept van de Healthy Sisters.
  • 4 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 545 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 4 tomaten
  • 1 citroen
  • 1 bosje peterselie
  • 400 gram kabeljauwfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 theelepels ras en hanout kruiden
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 volkoren Marokkaans brood (of een volkoren stokbrood)

Materialen

Tajine (een pan met dikke bodem kan eventueel ook)

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze in stukjes.
  2. Was twee tomaten en snijd ze in parten.
  3. Was de citroen en snijd er 4 plakken vanaf. 
  4. Was de peterselie en snijd het fijn. Houd de helft apart. 
  5. Maak in de tajine een bedje van ui en tomaat.
  6. Leg de kabeljauwfilets erop en pers het teentje knoflook erboven uit. 
  7. Meng twee eetlepels olie met de ras en hanout kruiden en verdeel het over de vis. 
  8. Voeg de helft van de peterselie, de schijfjes citroen en een takje rozemarijn toe. 
  9. Laat de vis in een half uur op laag vuur gaar worden. 
  10. Was de tomaten en de komkommer en snijd ze in blokjes.
  11. Pel de rode ui en snijd hem in stukjes.
  12. Meng alle groente door elkaar.
  13. Voeg de rest van de peterselie, twee eetlepels olijfolie, de azijn en het sap van een halve citroen toe. 
  14. Serveer de tajine met de salade en volkoren (Marokkaans) brood.

Ingrediënten over?

Rozemarijn:
Verse kruiden bewaar je in de koelkast, daar zijn ze nog een paar dagen houdbaar. Wikkel ze in een vochtig keukenpapiertje of in een vochtige theedoek. 

Recept van de Healthy Sisters

Najima en Rachida en vormen het duo Healthy Sisters. Zij helpen ons aan wat heerlijke recepten! Probeer vooral ook hun couscous met courgette en pompoen.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 545 kcal
Vet 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 61 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 35 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week