Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tex-mex tortilla

Tex-mex tortilla

Lekker makkelijk: tortilla's gevuld met bonen, wortel, tomaat, paprika en jalapeño.

  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • hoofdgerecht
  • 485 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine bonen (uitlekgewicht, blik)
  • 1 bosui
  • 3 tomaten
  • 150 gram (winter)wortel
  • 150 gram geroosterde paprika zonder zout (koeling)
  • 1 jalapeñopeper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 volkoren tortilla's
  • 30 gram belegen kaas (30+)

Bereiding

  1. Spoel de bruine bonen af en laat uitlekken in een zeef.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de bosui in smalle ringen en de tomaten in blokjes.
  4. Rasp de wortel en snijd de paprika in stukjes.
  5. Snijd de jalapeñopeper klein.
  6. Meng de groente en de olijfolie met de bonen en breng het op smaak met de jalapeñopeper en wat citroensap.
  7. Verdeel het mengsel over de tortilla’s en strooi de kaas erover.
  8. Rol de tortilla’s op.
  9. Verwarm de tortilla's eventueel in een droge koekenpan of in de magnetron tot ze zacht zijn.

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (april) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 485 kcal
Vet 14 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 63 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 19 gram
Zout
1,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week