Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Toast met sardines

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch

Ingrediënten

  • 2 volkoren boterhammen
  • slabladen of handje rucola
  • 1 klein blikje sardines
  • 4 takjes bladselderij
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • mespunt oregano

Bereiding

  1. Rooster het brood lichtbruin en snijd de boterhammen schuin door.
  2. Was de sla en dep het goed droog.
  3. Laat de sardines uitlekken en verwijder eventueel de graat.
  4. Was de selderij en knip het klein.
  5. Prak de sardines fijn en meng er de tomatenketchup, wat oregano en de selderij door. 
  6. Beleg het brood met wat sla en verdeel de sardinepuree erover.

Informatie over dit recept

Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 8 gram 8 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram

Aanmelden Menu van de Week

 Bekijk het menu van deze week