Materialen
Staafmixer/keukenmachine, satéprikkers, grillpan
Bereiding
- Maak de rode peper schoon.
-
Was de bosui en snijd in dunne ringen.
-
Schil de gember en rasp fijn.
- Maal de helft van de rode peper, de helft van de bosui, de gember, sojasaus, sesamolie en de helft van de azijn met een staafmixer of in een keukenmachine tot een pasta.
- Laat de tofu uitlekken. Snijd in blokjes en schep de kruidenpasta erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
-
Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar.
-
Pel de knoflook en snijd klein.
- Bak de knoflook en de rest van de bosui zacht in de olie.
-
Meng door de nog warme sperziebonen en breng op smaak met de rest van de azijn. Laat de salade afkoelen.
- Was de radijs, snijd in plakjes en meng door de sperziebonen.
- Schil de mango. Snijd een deel van de mango in evenveel blokjes als het aantal tofublokjes.
-
Pureer de rest van de mango met de rest van de rode peper fijn. Meng dit met de komijn door de yoghurt.
-
Rijg de blokjes tofu met de mangoblokjes aan spiesen.
-
Gril de tofu in een grillpan aan alle zijden in 6 minuten goudbruin.
- Rooster het stokbrood lichtbruin.
-
Serveer de saus, de sperziebonensalade en het stokbrood bij de tofuspiesen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of
raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.