Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Tofuspiesen met mango-yoghurtsaus

Tofuspiesen met mango-yoghurtsaus

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 605 kcal
  •  
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 rode peper
  • 2 bosuien
  • 8 gram gemberwortel
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 2 theelepels sesamolie
  • 2 eetlepels azijn
  • 150 gram tofu
  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 120 gram radijs
  • 1 mango
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 200 gram volkoren stokbrood

Materialen

Staafmixer of keukenmachine Satéprikkers

Bereiding

  1. Was de peper en verwijder de pitjes.
  2. Was de bosui en snijd in dunne ringen.
  3. Schil de gember en rasp fijn.
  4. Maal de helft van de rode peper, de helft van de bosui, de gember, sojasaus, sesamolie en de helft van de azijn met een staafmixer of in een keukenmachine tot een pasta.
  5. Laat de tofu uitlekken. Snijd in blokjes en schep de pasta erdoor. Laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
  6. Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
  7. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar.
  8. Pel de knoflook en snijd klein.
  9. Fruit de knoflook en de rest van de bosui zacht in de olie.
  10. Meng de knoflook en bosui door de nog warme sperziebonen en breng op smaak met de rest van de azijn. Laat de salade afkoelen.
  11. Was de radijs en snijd in plakjes. Meng de radijs door de sperziebonen.
  12. Hak de rest van de rode peper heel fijn.
  13. Schil de mango. Snijd een deel van de mango in evenveel blokjes als het aantal tofublokjes. 
  14. Pureer de rest van de mango met de rest van de rode peper fijn. Klop dit met de komijn door de yoghurt.
  15. Rijg de blokjes tofu met de blokjes apart gehouden mango aan spiesen.
  16. Gril de tofu in een grillpan aan beide zijden in 6 minuten goudbruin.
  17. Rooster het stokbrood lichtbruin.
  18. Serveer de saus, de sperziebonensalade en het stokbrood bij de tofuspiesen.

Extra informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Variaties

 

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp fijn. Verpak in kleine porties en vries in. 

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Sperzieboon is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Duurzaam eten Mango heeft deze maand (juli) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 605 kcal
Vet 17 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 76 gram
Waarvan suikers 34 gram
Vezels 17 gram
Eiwit 28 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week