Materialen
        
            Staafmixer/keukenmachine, thee-ei/theezakje
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Maak de groente schoon en snijd klein. 
- 
Breng dit met het water aan de kook en laat in 15 minuten gaar worden. Voeg eventueel meer water toe.
- 
Pureer de groente met een staafmixer of in een keukenmachine. 
- 
Doe het mosterdzaad, laurierblad en de peperkorrels in een thee-ei of theezakje en voeg toe aan de tomatenmassa.
- 
Breng weer aan de kook en laat de saus tot de helft inkoken. 
- 
Verwijder het thee-ei of theezakje met specerijen. 
- Laat de suiker oplossen in de saus en breng op smaak met de azijn, wat kaneel en chilivlokken. 
- 
Laat de tomatenketchup afkoelen.
 
        
        
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.