Bereiding
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Was de halve citroen en rasp wat van de schil. Pers de halve citroen uit.
-
Breng de mango met de gember, wat geraspte citroenschil, citroensap en een scheutje water aan de kook. Kook dit 5 minuten zacht.
-
Bestrooi de varkenshaas met peper.
-
Laat de margarine in een grote pan heet worden. Bak de varkenshaas aan alle kanten in 20 minuten lichtbruin en gaar.
-
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de sperziebonen schoon.
-
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Pureer de mango met een staafmixer of in de keukenmachine en voeg eventueel wat water toe. Warm de saus nog even door.
-
Snijd het vlees in plakken en serveer de mangosaus, rijst en sperziebonen erbij.
Variaties
Vervang de mango door sinaasappel.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Mango:
Bewaar een stuk mango afgedekt met plastic folie maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik het in een fruitsalade, als broodbeleg of in deze heerlijke mangoflip.