Bereiding
- Maak een dressing van de olie, het mosterdzaad en wat citroensap.
-
Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor garnering.
-
Snijd of schaaf de venkel heel fijn.
-
Meng de dressing door de venkel en zet even weg om wat zachter te worden.
-
Week het brood in wat water.
-
Snijd het stukje ui fijn.
-
Maak het gehakt aan met het geweekte brood, de ui en peper. Vorm er balletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast 15 minuten opstijven.
-
Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine in 10 minuten gaar en lichtbruin.
-
Was de appel, snijd hem in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne schijfjes.
-
Meng de appel door de venkel en strooi het venkelgroen erover.
-
Serveer de venkelsalade met de gehaktballetjes en de aardappelen.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.