Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Verrassingspakketjes

Verrassingspakketjes

Gebakken vis met een frisse tint.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 505 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 400 gram sperziebonen
  • ½ prei
  • 6 kerstomaten
  • 200 gram visfilet, zoals pangasius, tilapia, kabeljauw
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Materialen

Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de sperziebonen schoon.
  3. Snijd de prei in de lengte en maak goed schoon. Snijd de prei in dunne halve ringen.
  4. Was de kerstomaten en snijd doormidden.
  5. Gebruik per visfilet een stuk aluminiumfolie dat groot genoeg is om een pakketje van te maken. Verdeel de prei hierover.
  6. Leg de visfilet op de prei.
  7. Meng de tapenade met de olie en bestrijk de vis. Verdeel de tomaten erover.
  8. Vouw de pakketjes goed dicht.
  9. Breng wat water in een grote pan aan de kook. Leg de pakketjes in de pan en laat de vis met een deksel op de pan in 12 minuten gaar worden.
  10. Kook de sperziebonen in wat water in 10 minuten gaar.
  11. Breng de melk aan de kook.
  12. Maak een puree van de aardappelen, melk, peper en nootmuskaat.
  13. Serveer de aardappelpuree en sperziebonen bij de vispakketjes.

Variaties

De vispakketjes kunnen ook worden bereid op de barbecue.

Ingrediënten over?

Tapenade:
Gebruik een schone lepel om wat tapenade uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de tapenade in het gesloten bakje maximaal 4 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Gebruik de rest van de olijventapenade voor deze volkorenboterham met auberginetapenade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 505 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 57 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 12 gram
Eiwit 37 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week