Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vijgen met sinaasappelsiroop

Vijgen met sinaasappelsiroop

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • nagerecht
  • 125 kcal

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 3 rijpe vijgen

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon.
  2. Snijd wat stukjes schil dun van de sinaasappel en snijd dit in dunne reepjes.
  3. Rasp de rest van de schil eraf. Pers de sinaasappel uit.
  4. Breng het sinaasappel- en citroensap met de geraspte schil en de suiker aan de kook.
  5. Laat de suiker oplossen en laat het  rustig inkoken.
  6. Was de vijgen, snijd ze in vieren en druppel de hete siroop erover.
  7. Laat dit afkoelen en garneer de vijgen met de sinaasappelschilletjes.

Allergie-informatie

We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.

Ingrediënten over?

Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.

Informatie over dit recept

Schijf van Vijf Dit recept voldoet niet volledig aan de Schijf van Vijf-criteria. Lees meer over onze criteria.
Duurzaam eten Vijgen is deze maand een klimaatvriendelijke keuze. Kies bij voorkeur voor fruit met het Biologisch of On the way to PlanetProof keurmerk.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 125 kcal
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Koolhydraten 26 gram
Waarvan suikers 26 gram
Vezels 3 gram
Eiwit 1 gram
Zout
< 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week