Bereiding
- Maak de bosui schoon en pel de knoflook.
-
Schil het stukje gember.
-
Was de koriander.
-
Hak 1 bosui, de knoflook en de helft van de gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
-
Snijd de vis in stukjes.
-
Voeg de visstukjes en een deel van de koriander toe en hak mee klein. Voeg naar smaak peper toe.
-
Vorm van het vismengsel 3 platte koekjes per persoon. Laat de viskoekjes afgedekt in de koelkast 20 minuten opstijven.
-
Was de tomaten en de komkommer en snijd in blokjes.
-
Snijd 1 bosui klein en meng dit door de tomaten en komkommer. Zet de salade even weg.
-
Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
-
Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erover. Roer met een vork los en laat de couscous afgedekt 10 minuten wellen.
-
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in 8 minuten gaar en bruin.
-
Rasp het overgebleven stukje gember. Snijd de rest van de bosuien en de koriander klein.
-
Maak de couscous hiermee op smaak.
-
Serveer de salade en de viskoekjes erbij.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in plasticfolie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in vershoudfolie om uitdrogen te voorkomen. Gebruik de rest bij een lekkere hamburger.