Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Viskoekjes met sperziebonen en champignons

Viskoekjes met sperziebonen en champignons

Op een bedje van sperziebonen, champignons en ui.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 510 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 (rode) ui
  • 2 takjes peterselie
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • peper, nootmuskaat
  • 150 ml halfvolle melk
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 gram champignons
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de korsten van het brood.
  3. Rooster het brood krokant. Verkruimel het brood tot fijn kruim.
  4. Pel de ui. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
  5. Was de peterselie en knip het klein.
  6. Laat de tonijn uitlekken.
  7. Meng de tonijn met de fijngesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
  8. Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het broodkruim.
  9. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  10. Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en lichtbruin.
  11. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
  12. Breng de rest van de melk aan de kook.
  13. Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  14. Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bewaar champignons in het bakje of een papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de champignons in deze lekkere gevulde pannenkoeken.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (november) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat tonijn in blik. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies altijd tonijn in blik waar het MSC-keurmerk op staat. Bij 'pole and line', dus gevangen met een hengel, is er geen sprake van bijvangst.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 510 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 61 gram
Waarvan suikers 8 gram
Vezels 13 gram
Eiwit 32 gram
Zout
0,8 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week