Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in 20-25 minuten gaar.
-
Snijd de korsten van het brood.
-
Rooster het brood krokant. Verkruimel het brood tot fijn kruim.
-
Pel de ui. Snijd een stukje ui heel fijn en de rest in snippers.
-
Was de peterselie en knip het klein.
-
Laat de tonijn uitlekken.
-
Meng de tonijn met de fijngesneden ui en 1 kleine gare aardappel en maak dit op smaak met de citroenschil, peterselie en wat peper. Voeg eventueel wat melk toe om het tot een samenhangend mengsel te maken.
-
Vorm van het vismengsel 4 platte schijven en wentel ze door het broodkruim.
-
Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
-
Bak de viskoekjes in de hete margarine in 10 minuten heet en lichtbruin.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken. Bak de laatste minuten de rest van de ui en de champignons mee met de viskoekjes.
-
Breng de rest van de melk aan de kook.
-
Stamp de rest van de aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Geef de viskoekjes met de sperziebonen en de aardappelpuree.
Allergie-informatie
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.
Ingrediënten over?
Champignons:
Bewaar champignons in het bakje of een papieren zak nog maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de champignons in deze lekkere gevulde pannenkoeken.