Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vislasagne met gegrilde courgette

Vislasagne met gegrilde courgette

Een lasagnerecept met vis geïnspireerd op de Italiaanse keuken.
  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 540 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 100 gram volkoren lasagnebladen
  • 1 ui
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 200 gram koolvis of kabeljauw
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 2 eetlepels olie
  • peper
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 1 theelepel tijm
  • 40 gram belegen kaas 30+ (geraspt)
  • 1 courgette

Materialen

Ovenschaal (2 liter)

Bereiding

  1. Kook de lasagnebladen 3 minuten in ruim water.
  2. Neem de bladen uit het water en leg ze naast elkaar.
  3. Pel de ui en snijd klein.
  4. Snijd de olijven in plakjes.
  5. Snijd de vis in blokjes en de ansjovis in stukjes.
  6. Verwarm de helft van de olie en fruit hierin de ui glazig.
  7. Voeg de vis toe, bestrooi met peper en bak de vis kort mee.
  8. Doe de stukjes ansjovis, de olijven en de tomatenblokjes erbij. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
  9. Breng de saus op smaak met peper en tijm.
  10. Warm de oven voor op 200 °C.
  11. Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met saus.
  12. Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
  13. Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten goudgeel kleuren.
  14. Maak de courgette schoon en schaaf hem in dunne plakken.
  15. Bestrijk de courgette met de rest van de olie en gril de groente in een grillpan of in de oven in een paar minuten licht.
  16. Serveer de gegrilde courgette bij de lasagne.

Variaties

Gebruik in plaats van gedroogde lasagnebladeren verse pasta. Je hoeft deze dan niet voor te koken.

Ingrediënten over?

Ansjovis:
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Courgette is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat koolvis. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Ga voor de Alaska en zwarte koolvis met MSC en polak is tweede keus.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 540 kcal
Vet 18 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 47 gram
Waarvan suikers 14 gram
Vezels 8 gram
Eiwit 43 gram
Zout
1,1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week