Bereiding
- Kook de lasagnebladen 3 minuten in ruim water.
-
Neem de bladen uit het water en leg ze naast elkaar.
-
Pel de ui en snijd klein.
-
Snijd de olijven in plakjes.
-
Snijd de vis in blokjes en de ansjovis in stukjes.
-
Verwarm de helft van de olie en bak hierin de ui glazig.
-
Voeg de vis toe, bestrooi met peper en bak kort mee.
-
Doe de stukjes ansjovis, de olijven en de tomatenblokjes erbij. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
- Breng de saus op smaak met peper en tijm.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel in een ovenvaste schaal de saus en de lasagne in laagjes en eindig met saus.
-
Bestrooi de lasagne met de geraspte kaas.
-
Laat het gerecht in de hete oven in 20 minuten goudgeel kleuren.
-
Maak de courgette schoon en schaaf in dunne plakken.
-
Bestrijk de courgette met de rest van de olie en gril de groente in een grillpan of in de oven in een paar minuten licht.
-
Serveer de gegrilde courgette bij de lasagne.
Variaties
Gebruik in plaats van gedroogde lasagnebladeren verse pasta. Je hoeft deze dan niet voor te koken.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.