Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Vissoep met zwarte bonen

Vissoep met zwarte bonen

Genieten van de rijkdommen van de zee.
  • 2 personen
  • minder dan 15 minuten
  • hoofdgerecht
  • 425 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 2 eetlepels olie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 250 ml water
  • 1 laurierblad
  • 150 gram visfilet, bijv. koolvis
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram zwarte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • Provençaalse kruiden

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de prei in ringen.
  3. Snijd de ansjovisfiletjes klein.
  4. Bak de groente en de ansjovis in de olie in een soeppan.
  5. Voeg de tomatenblokjes, het water en het laurierblad toe. Breng dit aan de kook en laat dit ca. 5 minuten koken.
  6. Snijd de visfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.
  7. Spoel de zwarte bonen af.
  8. Meng de stukjes vis, de garnalen en de zwarte bonen door de soep en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.
  9. Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden. Verwijder het laurierblad.

Variaties

De kruidenmix kun je makkelijk zelf maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet.

Ingrediënten over?

Garnalen:
Garnalen bederven snel. Bewaar verse garnalen niet langer dan 1 dag in de koelkast bij een temperatuur van 4°C. Eet ze bij voorkeur op de dag van aankoop. Als ze een onaangename geur verspreiden of verkleurd zijn, dan zijn ze niet meer eetbaar.
Vries gekookte garnalen eventueel in. Ze zijn ongeveer 3 maanden in de diepvries houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand klimaatvriendelijk in Nederland verbouwd.
Kies bij voorkeur voor magere vis met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.
Kies bij voorkeur voor schaal- en schelpdieren met een topkeurmerk. MSC/ASC, Biologisch en Vis met een groene score op de VISwijzer zijn duurzamere keuzes.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 425 kcal
Vet 13 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 32 gram
Waarvan suikers 11 gram
Vezels 14 gram
Eiwit 37 gram
Zout
1,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Aanmelden Nieuwsbrieven

 Bekijk het menu van deze week
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.