Bereiding
            
                - Was de groente.
- Snijd de wortels in plakken en de prei in dunne ringen.
- Pel de ui en knoflook en snijd klein. 
- Fruit de ui en de knoflook met de kerrie in de margarine goudgeel. 
- 
Voeg de wortel, het water en het stukje bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de groente in 10 minuten gaar. 
- 
Pureer de groente met een staafmixer of in een keukenmachine fijn. 
- 
Spoel de witte bonen af. 
- 
Roer de prei en witte bonen door de soep en kook de soep nog 5 minuten.
- 
Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- 
Serveer het brood erbij.
 
        
        
		
            Variaties
            
                Ook lekker met een andere kruiden- of specerijenmix zonder zout. Een kruidenmix kun je makkelijk zelf
maken. Kijk op onze pagina met kruidenmixen hoe je dat doet.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.